Εργο LIREA – Επιμόρφωση και εκπαιδευτικό πρόγραμμα κοινωνίκης (επαν)ένταξης θυμάτων τράφικινγκ

Η Κύκλησις στα πλαίσια του έργου LIREA θα πραγματοποιήσει δύο διαδικτυακές δραστηριότητες,

  • μια επιμόρφωση επαγγελματιών και άλλων ενδιαφερομένων, σε θέματα τράφικινγκ, διάρκειας 50+ ωρών
  • ένα ολοκληρωμένο δωρεάν εκπαιδευτικό πρόγραμμα κοινωνικής (επαν)ένταξης ανθρώπων θυμάτων τράφικινγκ διάρκειας 5 μηνών.

Επιμόρφωση επαγγελματιών

Η επιμόρφωση απευθύνεται σε επαγγελματίες, εθελοντές και άλλες/-ους που συμμετέχουν ενεργά ή ενδιαφέρονται να συμμετέχουν σε δράσεις σχετικά με την κοινωνική ένταξη μεταναστών και προσφύγων, και ιδιαίτερα με άτομα που έχουν πέσει θύμα τράφικινγκ.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν και θα πραγματοποιηθεί με ασύγχρονο τρόπο στο μεγαλύτερο μέρος της μέσω της χρήσης πλατφόρμας moodle, με δυνατότητα επικοινωνίας και υποστήριξη.

Η επιμόρφωση διατίθεται στα Ελληνικά και αποτελείται από υλικό που έχει συλλεχθεί, αναλυθεί και συνταχθεί στην τελική του μορφή εξ’ ολοκλήρου από την ομάδα της Κύκλησις.

Η διάρκεια της επιμόρφωσης ισούται με 50 ώρες δια ζώσης, παρόλα αυτά κάθε συμμετέχουσα/-οντας μπορεί να το ολοκληρώσει σε όσο χρονικό διάστημα επιθυμεί και μπορεί. Με την επιτυχή ολοκλήρωση θα λάβετε πιστοποιητικό επιμόρφωσης.

Η επιμόρφωση θα ξεκινήσει τον Φλεβάρη. Για να δηλώσετε συμμετοχή, χρησιμοποιήστε τη φόρμα επικοινωνίας ή στείλτε μας απευθείας email στο info@cyclisis.gr με θέμα “Συμμετοχή στην επιμόρφωση επαγγελματιών LIREA”


Εκπαιδευτικό πρόγραμμα κοινωνικής (επαν)ένταξης ανθρώπων θυμάτων τράφικινγκ

Για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα κοινωνίκης (επαν)ένταξης ανθρώπων θυμάτων τράφικινγκ, αναζητούμε συνεργασία με φορείς ένταξης και στήριξης μεταναστών και προσφύγων απ’ όλη την Ελλάδα που να ενδιαφέρονται.

Το πρόγραμμα που προσφέρουμε αποτελείται από:

  • μαθήματα ελληνικής γλώσσας
  • μαθήματα υπολογιστών
  • συμβουλευτική ζωής και εργασίας
  • διαδρομές ψυχοκοινωνικής ενδυνάμωσης (με συμβολή ψυχολόγων)
  • πειραματικά εργαστήρια με βάση την τέχνη (με συμβολή καλλιτεχνών)

Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν κυρίως διαδικτυακά (θα δοθεί η δυνατότητα στήριξης πραγματοποίησής τους ανάλογα με τις ανάγκες του φορέα) και με απόλυτο σεβασμό στην ιδιωτικότητα και τα προσωπικά στοιχεία των εκπαιδευομένων. Στόχος των εργαστηρίων είναι η ενδυνάμωση της ομάδας στόχου. Η αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας των δράσεων θα γίνει από τους ψυχολόγους και τους συμβούλους, χωρίς αναφορά προσωπικών στοιχείων, μόνο με βάση την καταγραφη της εμπειρίας των εκπαιδευομένων.

Εάν είστε φορέας στήριξης μεταναστών ή μετανάστρια/-της ή πρόσφυγας με εμπειρία τράφικινγκ και ενδιαφέρεστε να συμμετέχεται στην εκπαίδευση, επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της τη φόρμας επικοινωνίας ή στείλτε μας απευθείας email στο info@cyclisis.gr με θέμα “Εκπαίδευτικό πρόγραμμα ένταξης LIREA” για να συζητήσουμε τους τρόπους συνεργασίας και συμμετοχής.

Θα χαρούμε πάρα πολύ να συνεργαστούμε με όλες και όλους που ενδιαφέρεστε να συμμετέχετε και είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση χρειαστεί.

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn

Μπορεί επίσης να σε ενδιαφέρουν

Επικοινωνήστε
μαζί μας!

Εάν θέλετε να συμμετέχετε στις δράσεις μας, ή απλά να μάθετε περισσότερα, μπορείτε να μας 
βρείτε*

Σαχτούρη 64 (ισόγειο), Πάτρα - 26222

Τηλ: +30 2610 326653
Email: info@cyclisis.gr

cyclisis.gr © 2024 | Created by Global Minds – Digital Agency

Created by