1η διακρατική συνάντηση του έργου ReCAP

Το έργο ReCAP ξεκίνησε επίσημα και η εναρκτήρια συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις 3 και 4 Νοεμβρίου 2022 στο Πόρτο (Πορτογαλία), όπου ο εταίρος υποδοχής Rightchallenge καλωσόρισε όλη την κοινοπραξία στην έδρα του.

Η συνάντηση ήταν μια εξαιρετική ευκαιρία για τους δέκα εταίρους να γνωριστούν από κοντά και να συνεργαστούν για να καθορίσουν τα επόμενα βήματα του έργου.

Το έργο ReCAP έχει έναν πολύτιμο στόχο: στοχεύει στην προώθηση της κοινωνικής ένταξης και της συμμετοχής των νέων από μειονεκτούντα περιβάλλοντα, οι οποίοι αντιμετώπισαν περαιτέρω περιθωριοποίηση από τους χώρους κοινωνικοποίησης λόγω της πανδημίας COVID-19. Ειδικότερα, το έργο απευθύνεται σε νέους με λιγότερες ευκαιρίες, όπως οι NEETs, τα άτομα με μεταναστευτικό υπόβαθρο, οι μειονότητες, οι νέοι από την κοινότητα LGBTIAQ+, και δίνει ιδιαίτερη προσοχή στα κορίτσια.

Για την αντιμετώπιση αυτής της πρόκλησης, το έργο ReCAP προωθεί τον ρόλο της τέχνης και της δημιουργικότητας ως εργαλείων για την αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού, χάρη στη μεγάλη τεχνογνωσία των συμμετεχόντων οργανισμών που δραστηριοποιούνται στους τομείς της τέχνης, της δημιουργικότητας, της κοινωνικής ένταξης και των θεμάτων φύλου.

Η αρχή των δραστηριοτήτων θα γίνει με την πραγματοποίηση της έρευνας πεδίου, που θα ξεκινήσει στις αρχές Δεκέμβρη 2022.

Μείνετε συντονισμένοι!

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn

Μπορεί επίσης να σε ενδιαφέρουν

Επικοινωνήστε
μαζί μας!

Εάν θέλετε να συμμετέχετε στις δράσεις μας, ή απλά να μάθετε περισσότερα, μπορείτε να μας 
βρείτε*

Σαχτούρη 64 (ισόγειο), Πάτρα - 26222

Τηλ: +30 2610 326653
Email: info@cyclisis.gr

cyclisis.gr © 2024 | Created by Global Minds – Digital Agency

Created by