Εξαιρετική ευκαιρία για εκπαιδευτές! Μεταμορφώστε την Ψηφιακή μάθηση συμμετέχοντας στο TeachSpace!

Είστε εκπαιδευτικός παθιασμένος με τη δημιουργία προσβάσιμων μαθησιακών περιβάλλοντων για μαθητές με Αυτισμό ή Νοητικές Αναπηρίες; Σας προσφέρουμε μία μοναδική και πολύτιμη ευκαιρία να γίνετε μέλος του προγράμματος δοκιμαστικού ελέγχου και εκπαίδευσης εκπαιδευτών (ΤοΤ) TeachSpace, που δημιουργήθηκε στα πλαίσια του έργου μας ISEC-ADE!

Εισαγωγή στο TeachSpace, μια καινοτόμα εφαρμογή στο διαδίκτυο που μεταμορφώνει την ψηφιακή εκπαίδευση!

Το TeachSpace έχει σχεδιαστεί ειδικά για να απευθυνθεί στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι μαθητές που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού και/ή που έχουν Νοητικές Αναπηρίες προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση σε ποιοτική ψηφιακή εκπαίδευση. Ενσωματώνοντας πρωτοπόρα έρευνα, ανάλυση αναγκών των χρηστών και συμμετοχικές πρακτικές ανάπτυξης, το TeachSpace παρέχει ένα πιο συμπεριληπτικό και συναρπαστικό μαθησιακό περιβάλλον.

Οι δύο ενότητές του, «Εργαστήρι» και «Μάθηση», συνεργάζονται αδιάλειπτα για τη δημιουργία διαδραστικής και εξατομικευμένης ψηφιακής εκπαίδευσης. Η ενότητα «Εργαστήρι» επιτρέπει στους εκπαιδευτικούς να δημιουργήσουν ειδικά σχεδιασμένο εκπαιδευτικό περιεχόμενο, ενώ η ενότητα «Μάθηση» φροντίζει για τις μοναδικές ανάγκες των μαθητών με αυτισμό και Νοητικές Αναπηρίες, παρέχοντας ειδικά προσαρμοσμένη ανατροφοδότηση και παρακολούθηση της προόδου.

Απευθύνουμε κάλεσμα σε δασκάλους, ειδικούς παιδαγωγούς/καθηγητές, ειδικούς αποκατάστασης, ειδικό βοηθητικό προσωπικό, εργοθεραπευτές, λογοθεραπευτές και εκπαιδευτικούς ψυχολόγους να συμμετέχουν στο πρόγραμμά μας για το δοκιμαστικό έλεγχο της εφαρμογής καθώς και για την εκπαίδευση εκπαιδευτών (ΤοΤ).

Γιατί να συμμετέχετε:

Λαμβάνοντας μέρος στο δοκιμαστικό έλεγχο του TeachSpace και στα μαθήματα εκπαίδευσης εκπαιδευτών (ΤοΤ), θα έχετε την ευκαιρία να:

  1. Βελτιώσετε τις διδακτικές σας δεξιότητες: Ανακαλύψτε καινοτόμες διδακτικές στρατηγικές και τεχνικές που αξιοποιούν την ψηφιακή τεχνολογία για να προάγουν προσβάσιμα μαθησιακά περιβάλλοντα. Αποκτήστε εξειδικευμένες γνώσεις χρησιμοποιώντας τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του  TeachSpace ώστε να δημιουργήσετε μαθησιακές εμπειρίες προσαρμοσμένες στις εκάστοτε ανάγκες μεγιστοποιώντας την εμπλοκή των μαθητών και την πρόοδό τους.
  2. Συνδεθείτε με μία κοινότητα ειδικών: Γίνετε μέλος μιας δραστήριας κοινότητας εκπαιδευτικών και επαγγελματιών αφοσιωμένων στην προώθηση της ψηφιακής προσβασιμότητας και μάθησης για άτομα με διαφορετικές μαθησιακές ανάγκες. Μοιραστείτε τις εμπειρίες σας, ανταλλάξτε καλές πρακτικές και συνεργαστείτε με ειδικούς στους τομείς του αυτισμού και των Νοητικών Αναπηριών που διαθέτουν παρόμοια νοοτροπία.
  3. Γίνετε εκπαιδευτής του προγράμματος TeachSpace: Με τη συμμετοχή σας στο πρόγραμμα εκπαίδευσης εκπαιδευτών (ΤοΤ), πέρα από το όφελος της απόκτησης ανεκτίμητων γνώσεων και δεξιοτήτων, θα έχετε επιπλέον την ευκαιρία να γίνετε εκπαιδευτής του TeachSpace στην τοπική κοινότητα σας. Εάν μοιραστείτε τις εξειδικευμένες γνώσεις και εκπαιδεύσετε τους συναδέλφους σας θα μπορέσετε να ενισχύσετε την επίδραση του TeachSpace, διαδραματίζοντας έτσι ζωτικό ρόλο στην ανατροπή των εκπαιδευτικών εμποδίων και στην ενδυνάμωση των μαθητών με αυτισμό και νοητικές Αναπηρίες.
  4. Διαμορφώσετε το μέλλον της ψηφιακής εκπαίδευσης: Η γνώση και η ανατροφοδότησή σας είναι πολύτιμη για τη συνεισφορά στη διαρκή ανάπτυξη του TeachSpace ώστε να διασφαλίσουμε ότι ανταποκρίνεται στις ποίκιλλες ανάγκες των μαθητών με αυτισμό και Νοητικές Αναπηρίες.

Πως μπορείτε να συμμετέχετε:

✨ Εκδήλωση ενδιαφέροντος: Δηλώστε εάν ενδιαφέρεστε να πάρετε μέρος στο δοκιμαστικό μέρος του TeachSpace και στο πρόγραμμα εκπαίδευσης εκπαιδευτών (ΤοΤ) μέσα από την συμπλήρωση της διαδικτυακής φόρμας.

✨Γίνετε πρωτοπόροι: Με τη συμμετοχή σας στο πρόγραμμα θα αποκτήσετε αποκλειστική και έγκαιρη πρόσβαση στο TeachSpace το Σεπτέμβριο του 2023. Εξερευνήστε τα χαρακτηριστικά του, δημιουργήστε εκπαιδευτικό περιεχόμενο και γίνετε μάρτυρες από πρώτο χέρι της θετικής επίδρασης που μπορεί να έχει στους μαθητές σας.

✨Πολύτιμη ανατροφοδότηση: Οι γνώσεις και η ανατροφοδότηση που θα παρέχετε είναι κρίσιμες για τη βελτίωση και την ενίσχυση του TeachSpace. Μοιραστείτε τις εμπειρίες σας, τις προτάσεις και τις συστάσεις σας με την ομάδα μας συμμετέχοντας σε μια έρευνα ή μια στοχευμένη ομαδική συζήτηση, ώστε να διασφαλίσουμε ότι το TeachSpace θα εξελιχθεί σε ένα εξαιρετικό εργαλείο για εκπαιδευτικούς και μαθητές

✨Εκπαιδευτείτε και συμμετέχετε στην ενδυνάμωση των άλλων εκπαιδευτικών: Με τη συμμετοχή σας στο ολοκληρωμένο μας πρόγραμμα Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών  Training of Trainers (ToT) μπορείτε να γίνετε πιστοποιημένοι ειδικοί του TeachSpace. Με αυτόν τον τρόπο θα αποκτήσετε πολύτιμες γνώσεις, διδακτικές στρατηγικές, πρακτικές δεξιότητες και θα μπορέσετε να τις μοιραστείτε με άλλους στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Περίληψη της δραστηριότητας δοκιμαστικού ελέγχου του TeachSpace:

✅Στόχοι: Η συλλογή πολύτιμης ανατροφοδότησης και γνώσεων από την πλευρά εκπαιδευτικών όπως εσείς, με πρακτική εμπειρία στο TeachSpace. Δημιουργώντας και χρησιμοποιώντας τουλάχιστον μία εκπαιδευτική δραστηριότητα θα συνεισφέρετε με ουσιαστικό τρόπο στη βελτίωση και την ενίσχυση του TeachSpace ώστε να ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες των μαθητών με αυτισμό και Νοητικές Αναπηρίες.

✅Εργασία 1η: Δημιουργήστε τουλάχιστον μία εκπαιδευτική δραστηριότητα (π. χ. μια σειρά διαφανειών) χρησιμοποιώντας το TeachSpace και υλοποιήστε την με κάποιον μαθητή σας.

✅Εργασία 2η: Αναστοχαστείτε πάνω στην εμπειρία αυτή και προσφέρετέ μας πολύτιμη ανατροφοδότηση με τη συμπλήρωση ενός ερωτηματολογίου και/ή με τη συμμετοχή σας σε μία στοχευμένη ομαδική συζήτηση.

✅Τόπος διεξαγωγής: Η ίδια σας η τάξη!

✅Χρόνος: Σεπτέμβριος 2023.

Περίληψη της δραστηριότητας Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών:

Διάρκεια: 4 ημέρες (20 ώρες).

✅Στόχοι: Βελτίωση των δεξιοτήτων στη μεθοδολογία ψηφιακής εκπαίδευσης που ειδικεύεται στον αυτισμό και παροχή εργαλείων για ψηφιακές μαθησιακές ευκαιρίες υψηλής ποιότητας και προσβάσιμες για τους μαθητές με αυτισμό.

✅Τόπος και χρόνος διεξαγωγής: Κύπρος, Μάιος 2024.

Περίληψη της τοπικής εκπαιδευτικής εκδήλωσης:

Διάρκεια: 1 ημέρα (6 ώρες)

✨Στόχοι: Ενδυνάμωση των άλλων εκπαιδευτικών – μοιραστείτε τη γνώση, τις δεξιότητες και τα εργαλεία με τουλάχιστον άλλους 10 εκπαιδευτικούς στην κοινότητά σας.

✨Τόπος και χρόνος διεξαγωγής: μεταξύ Ιουνίου και Σεπτεμβρίου 2024 στην τοπική σας κοινότητα.


Οι ιδανικοί συμμετέχοντες

Αναζητούμε έμπειρους εκπαιδευτικούς και εκπαιδευτές με υψηλά προσόντα που να πληρούν τα ακόλουθα κριτήρια:

✨Να ενθουσιάζονται με την προοπτική της εξερεύνησης καινοτόμων ψηφιακών εργαλείων στην εκπαίδευση.

✨Μπορούν να αναλάβουν τη δέσμευση να ολοκληρώσουν τη δοκιμαστική δραστηριότητα και να μοιραστούν την ανατροφοδότησή τους στη διάρκεια του Σεπτεμβρίου 2023.

✨Να διαθέτουν αποδεδειγμένες ειδικές γνώσεις στην εκπαίδευση και στη διαμεσολάβηση/συντονισμό ενήλικων μαθητών.

✨Να έχουν υπόβαθρο στη συμπεριληπτική εκπαίδευση ατόμων με αυτισμό και/ή αποκατάσταση.

✨Μπορούν να ολοκληρώσουν την εκπαίδευση που προσφέρουμε.

✨Να διαθέτουν την ικανότητα και τη βούληση να παραδώσουν με τη σειρά τους το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα σε τουλάχιστον 10 συναδέλφους τους σε σχολεία ή στην τοπική κοινότητα.

✨Να είναι εκπαιδευτικοί ή θεραπευτές που η έδρα τους βρίσκεται στη Βουλγαρία, στην Κύπρο, στην Ελλάδα ή στη Βόρεια Μακεδονία.

Εκδηλώστε το ενδιαφέρον σας μέσα από την συμπλήρωση της φόρμας

Μη χάνετε την ευκαιρία να λάβετε μέρος στο πρόγραμμα TeachSpace! Μαζί, μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα συμπεριληπτικό και προσβάσιμο ψηφιακό μαθησιακό περιβάλλον που θα ενδυναμώνει τους μαθητές με αυτισμό και Νοητικές Αναπηρίες. Ελάτε μαζί μας!

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn

Μπορεί επίσης να σε ενδιαφέρουν

Επικοινωνήστε
μαζί μας!

Εάν θέλετε να συμμετέχετε στις δράσεις μας, ή απλά να μάθετε περισσότερα, μπορείτε να μας 
βρείτε*

Σαχτούρη 64 (ισόγειο), Πάτρα - 26222

Τηλ: +30 2610 326653
Email: info@cyclisis.gr

cyclisis.gr © 2024 | Created by Global Minds – Digital Agency

Created by