Πολλαπλασιαστική ημερίδα του έργου YOUreSTART!

Παρουσιάζουμε το “YOUreSTART!”: Αναζωογονώντας τον πολιτισμό και τη δημιουργικότητα στη νεολαία

Ως απάντηση στην πρωτοφανή κρίση που προκάλεσε η πανδημία COVID-19, το έργο Erasmus+ με την ονομασία “YOUreSTART!προέκυψε με στόχο να παρέχει εναλλακτικές σε περιόδους που τα φυσικά περιβάλλοντα δραστηριοτήτων μεταβάλλονται. Με επίκεντρο τις δράσεις Πολιτισμού και Δημιουργικότητας στον τομέα της Νεολαίας, η πρωτοβουλία αυτή στοχεύει στην αναζωογόνηση του πνεύματος των νέων ατόμων μέσω των συντονισμένων προσπαθειών οργανώσεων και εργαζομένων στη νεολαία που είναι αφοσιωμένοι στην προώθηση του πολιτισμού, της τέχνης, της δημιουργικότητας και της ένταξης των νέων.

Το YOUreSTART! αποτελεί μια ενεργητική απάντηση στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι νέοι εν μέσω της πανδημίας, αναγνωρίζοντας τον ζωτικό ρόλο που διαδραματίζουν ο πολιτισμός και η δημιουργικότητα στην προσωπική τους ανάπτυξη, την ανθεκτικότητα και την ευημερία τους. Αξιοποιώντας τη δύναμη του πλαισίου Erasmus+, το έργο αυτό ενδυναμώνει τους οργανισμούς και τους εργαζόμενους στον τομέα της νεολαίας να επανασχεδιάσουν και να ξαναχτίσουν ζωντανές καλλιτεχνικές κοινότητες, καλλιεργώντας ένα περιβάλλον που ενθαρρύνει τη συνεργασία, την καινοτομία και την έμπνευση.

Το έργο YOUreSTART!, μέσω της επερχόμενης εκδήλωσης, παρουσιάζει με υπερηφάνεια την καινοτόμο διαδικτυακή πλατφόρμα του, έναν δυναμικό κόμβο που έχει σχεδιαστεί για να πυροδοτεί τη δημιουργικότητα, να ενισχύει τη συνεργασία και να ενδυναμώνει τη νεολαία. Αυτός ο ψηφιακός χώρος λειτουργεί ως η καρδιά του έργου, συνδέοντας οργανισμούς, εργαζόμενους σε θέματα νεολαίας, τοπικούς καλλιτέχνες και νέους συμμετέχοντες σε μια ζωντανή κοινότητα αφιερωμένη στην προώθηση του πολιτισμού, της τέχνης και της δημιουργικότητας.

Ένα από τα καθοριστικά χαρακτηριστικά της πολλαπλασιαστικής εκδήλωσης είναι η έμφαση που δίνει στους τοπικούς καλλιτέχνες. Αυτά τα ταλαντούχα άτομα θα μοιραστούν τα αξιοσημείωτα ταξίδια, τις εμπειρίες και τα έργα τους, λειτουργώντας ως καταλύτης για θετική αλλαγή και πυροδοτώντας το δημιουργικό πνεύμα στους συμμετέχοντες. Μέσω των προγραμμάτων, οι καλλιτέχνες αυτοί θα εμπνεύσουν την επόμενη γενιά, αποδεικνύοντας τη μεταμορφωτική δύναμη του πολιτισμού και της δημιουργικότητας στην υπέρβαση των αντιξοοτήτων.

Η πολλαπλασιαστική εκδήλωση για το YOUreSTART! θα πραγματοποιηθεί στις 25/05, στις 6μμ στα γραφεία της Κύκλησις (Σαχτούρη 64 ισόγειο) στην Πάτρα. Σας προσκαλούμε, λοιπόν, όλους εσάς που έχετε πάθος για την προώθηση του πολιτισμού, της τέχνης, της δημιουργικότητας και της ένταξης των νέων να συμμετέχετε και να συμβάλετε στη συλλογική προσπάθεια για την καλλιέργεια ανθεκτικών και εμπνευσμένων ανθρώπων.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας με τους εξής τρόπους:
Κύκλησις – Σαχτούρη 64, 26222 Πάτρα
Τηλ: 2610 326653
email: info@cyclisis.gr
facebook: https://www.facebook.com/cyclisis

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το έργο YOUreSTART!, επισκεφθείτε: http://yourestart.arcsculturesolidali.org/

Σχετικά με το Erasmus+:
Erasmus+ είναι το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την εκπαίδευση, την κατάρτιση, τη νεολαία και τον αθλητισμό. Υποστηρίζει διάφορες πρωτοβουλίες και έργα που αποσκοπούν στην προώθηση της διεθνούς συνεργασίας, της κινητικότητας και της ανάπτυξης δεξιοτήτων και ικανοτήτων μεταξύ ατόμων και οργανισμών σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn

Μπορεί επίσης να σε ενδιαφέρουν

Επικοινωνήστε
μαζί μας!

Εάν θέλετε να συμμετέχετε στις δράσεις μας, ή απλά να μάθετε περισσότερα, μπορείτε να μας 
βρείτε*

Σαχτούρη 64 (ισόγειο), Πάτρα - 26222

Τηλ: +30 2610 326653
Email: info@cyclisis.gr

cyclisis.gr © 2024 | Created by Global Minds – Digital Agency

Created by