Αναβάθμιση των ψηφιακών δεξιοτήτων των νέων

Τη σημερινή εποχή οι νέοι πρέπει να εκπαιδεύονται επαρκώς για να αντιμετωπίσουν και να διαχειριστούν τις κοινωνικές, πολιτιστικές και οικονομικές αλλαγές, καθώς και τις νέες προκλήσεις που παρουσιάζει η ψηφιακή εποχή. Το γεγονός όμως πως είναι πιο εξοικειωμένοι με τις νέες ψηφιακές τεχνολογίες, καθότι έρχονται σε επαφή μαζί τους από πολύ μικρή ηλικία, δε σημαίνει απαραίτητα ότι μπορούν και να τις χρησιμοποιήσουν σωστά.

Οι ψηφιακές δεξιότητες αποτελούν βασική προϋπόθεση για την εύρεση εργασίας. Οι νέοι οφείλουν να εξοικειωθούν με αυτές και να κατανοήσουν ότι δεν είναι αρκετό να έχουν απλώς στην κατοχή τους ένα smartphone, να περιηγούνται στο διαδίκτυο και να χρησιμοποιούν τα social media. Για παράδειγμα, έχουν εμφανιστεί νέα μοντέλα εργασίας, όπως η «έξυπνη εργασία» (smart working -ένα νέο μοντέλο εργασίας που χρησιμοποιεί τις νέες τεχνολογίες και την ανάπτυξη των υπαρχουσών τεχνολογιών για τη βελτίωση τόσο της απόδοσης όσο και της ικανοποίησης που επιτυγχάνεται από την εργασία), οπότε οι ψηφιακές τους δεξιότητες χρειάζονται αναβάθμιση.

Η Κυκλησις είναι εταίρος του έργου “DOing Inclusion Together – DO.I.T” που έχει ως στόχο να συμβάλει στα παραπάνω. Ένα από τα πράγματα που μπορεί να κάνει η σύμπραξη αυτού του έργου για να βοηθήσει τους νέους στον αγώνα τους για ένταξη είναι να τους παρέχει εργαλεία (ψηφιακά και μη) που να τους ενδυναμώσουν, να τους βοηθήσουν να αναπτυχθούν, να αποκτήσουν και να ενεργοποιήσουν διεπιστημονικές δεξιότητες, την κριτική τους σκέψη, δεξιότητες συνεργασίας και οτιδήποτε άλλο μπορεί να θεωρηθεί δεξιότητα ζωής (life skill) και κρίνεται ζωτικής σημασίας για την επιβίωση (κυριολεκτική και μεταφορική) των νέων στη σημερινή κοινωνία.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα και πώς μπορείτε να συμμετέχετε ή να χρησιμοποιήσετε τα εργαλεία μας, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στέλνωντάς μας μήνυμα μέσω της φόρμας επικοινωνίας είτε μέσω email στο info@cyclisis.gr

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn

Μπορεί επίσης να σε ενδιαφέρουν

Επικοινωνήστε
μαζί μας!

Εάν θέλετε να συμμετέχετε στις δράσεις μας, ή απλά να μάθετε περισσότερα, μπορείτε να μας 
βρείτε*

Σαχτούρη 64 (ισόγειο), Πάτρα - 26222

Τηλ: +30 2610 326653
Email: info@cyclisis.gr

cyclisis.gr © 2024 | Created by Global Minds – Digital Agency

Created by