Εργαστήριο Ανταλλαγής απόψεων για τον χώρο των ψηφιακών επαγγελμάτων και ανάπτυξης δεξιοτήτων

Η Κύκλησις στα πλαίσια του ευρωπαϊκού έργου Erasmus+ “European Digital Professions Roadmap – EDPR”, προγραμματίζει τη διενέργεια διαδικτυακού εργαστηρίου για τα ψηφιακά επαγγέλματα και την ανάπτυξη δεξιοτήτων.

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί στις 26 Φεβρουαρίου και απευθύνεται σε νέους ενήλικες, φοιτήτριες/-τες, εκπαιδευτικούς φορείς (τυπική, μη τυπικής και άτυπης εκπαίδευσης) και σε όσους άλλους ενδιαφέρονται να συμμετέχουν. Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου θα πραγματοποιηθούν συζητήσεις καθώς και παρουσίαση όλων των προϊόντων του έργου τα οποία θα είναι διαθέσιμα για χρήση δωρεάν από όλους.

Το έργο EDPR υλοποιήθηκε με στόχο να δημιουργήσει μια βάση γνώσεων με βασικές πληροφορίες σχετικά με την καινοτόμο ιδέα της κατάρτισης των εκπαιδευτικών πληροφορικής και η εύρεση καινοτόμων προτύπων και διαδραστικών μεθόδων κατάρτισης. Όλες οι πληροφορίες και το εκπαιδευτικό υλικό συγκεντρωθηκε, τροποποιήθηκε με κατάλληλο τρόπο ώστε να απευθύνεται σε νέους ενήλικες και όλες όσες ενδιαφέρονται.

Οι εταίροι του προγράμματος βρίσκονται στην φάση ολοκλήρωσης των παρακάτω εργαλείων:

  • Συγκριτική Αξιολόγηση Ψηφιακών Επαγγελμάτων: Σε αυτή την έκθεση προσδιορίζονται οι βέλτιστες πρακτικές στην εκπαίδευση πληροφορικής στις χώρες των εταίρων και αποτυπώνονται συγκριτικά με βάση τις βασικές ψηφιακές δεξιότητες που κρίνονται απαραίτητες για την εργασία σε ψηφιακά επαγγέλματα.
  • Μαθησιακό Πλαίσο Ψηφιακών Επαγγελμάτων: Η παρούσα έκδοση έχει αναπτυχθεί με στόχο να παρέχει αναλυτικά προγραμμάτα για την Τυπική, Μη-Τυπική, Μεταδευτεροβάθμια και Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, Επαγγελματική Κατάρτιση, Εκπαίδευση Ενηλίκων και τη Διαβίου Μάθηση με δυνατότητα προσαρμογής από την κάθε μία από τις προαναφερόμενες βαθμίδες στην αλλη.
  • Ευρωπαϊκή Ανοικτή Τάξη: Μεταφέρουμε την ιδέα της ανοικτής τάξης στον διαδικτυακό χώρο με στόχο στην ανάπτυξη μιας νέας μεθοδολογίας γύρω από το πώς πραγματοποιούνται τέτοιου είδους ανοικτά μαθήματα μέσα από τα σεμινάρια (webinars) και σε απευθείας σύνδεση (online) συνεδρίες με τεράστιο αριθμό των νέων ανθρώπων.
  • Πρόγραμμα Ανταλλαγής EDPR: Μέσω του προγράμματος ανταλλαγής αναπτύξαμε και σχεδιάσαμε μια μεθοδολογία που στοχεύει να βοηθήσει την ομάδα-στόχο να αναπτύξει τις επαγγελματικές της δεξιότητες να αποκτήσει πρακτική εμπειρία.
  • EDPR Πρόγραμμα Μεντόρων: Η μεθοδολογία του συγκεκριμένου προγράμματος επικεντρώνεται σε μελλοντικούς υπεύθυνους επιχειρήσεων, e-leadership, εν δυνάμει και σημερινούς επιχειρηματίες και επαγγελματίες του Ψηφιακού κλάδου.
  • Ανοικτές Τεχνολογικές Τάσεις: Πρόκειται για ένα διαδικτυακό παρατηρητήριο το οποίο σκοπεύει να αναδείξει πραγματικότητες στον τομέα της καινοτομίας στην εκπαίδευση και την ψηφιακή επαγγέλματα.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για όλα τα παραπάνω μέσω του ιστότοπου του έργου https://edprproject.eu/, ή μέσω των κοινωνικών δικτύων του έργο πατώντας οποιοδήποτε από τα παρακάτω εικονίδια:

Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με το πως να συμμετέχετε στο εργαστήριο, επικοινωνήστε μαζί μας είτε μέσω της φόρμας επικοινωνίας ή με email στο info@cyclisis.gr με γραμμή θέματος “Συμμετοχή στο εργαστήριο EDPR”.

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn

Μπορεί επίσης να σε ενδιαφέρουν

Επικοινωνήστε
μαζί μας!

Εάν θέλετε να συμμετέχετε στις δράσεις μας, ή απλά να μάθετε περισσότερα, μπορείτε να μας 
βρείτε*

Σαχτούρη 64 (ισόγειο), Πάτρα - 26222

Τηλ: +30 2610 326653
Email: info@cyclisis.gr

cyclisis.gr © 2024 | Created by Global Minds – Digital Agency

Created by